Ons onderwijs

Kindcentrum Het Sterrenschip is een kindcentrum in woonwijk Kloosterveen in Assen. Kinderen kunnen op Het Sterrenschip terecht voor openbaar onderwijs en opvang. Centraal daarin staat onze missie: 'Leren doe je samen'. Daarnaast gaan we uit van de individuele onderwijsbehoeften van kinderen door onderwijs en opvang op maat aan te bieden. 

Iedere dag gaan er circa 350 kinderen naar ons kindcentrum. Ons kindcentrum wordt geleid door één directie en is gesitueerd in één gebouw. We vinden het belangrijk dat kinderen op ons kindcentrum ervaren/ontwikkelen dat leren iets is wat je samen doet. Dat kan samen met een leerkracht of pedagogisch medewerker zijn, maar ook - en vooral - samen met andere kinderen. Kinderen willen graag leren/zich ontwikkelen en hebben allemaal behoefte aan succeservaringen. Daar stemmen wij ons onderwijs en onze opvang graag op af. We vinden dat het onze taak is om samenwerkend de kinderen te leren het zelf te doen. 

Basisbehoeften
Op kindcentrum Het Sterrenschip geven we onderwijs en begeleiding op maat. Daarbij gaan we uit van de drie basisbehoeften: relatie, competentie en autonomie. We willen het maximale uit ieder kind halen. Door hierbij te kijken naar de individuele onderwijs- en ontwikkelbehoeften, kan ieder kind in een prettige en veilige (leer)omgeving en vol zelfvertrouwen naar zelfstandigheid groeien. Op de pagina 'Hier staan wij voor' vertellen we meer over de basisbehoeften die centraal staan in ons kindcentrum.